Avocado – proprietati si beneficii pentru sanatate

Avocado – proprietati si beneficii pentru sanatate

Avocado este un aliment foarte hranitor, care contine mai multe substante nutritive si fitochimice importante.

Aceste substante fitochimice cresc nivelul de energie si sunt benefice pentru sistemul imunitar, contribuind la protectia impotriva anumitor forme de cancer si la prevenirea bolilor fungice.

Combinatia speciala de substante nutritive si micronutrienti din avocado are si alte efecte benefice. Stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste productia de anticorpi si functioneaza ca vasodilatator usor, relaxand muschii din jurul vaselor de sange si reducand astfel tensiunea arteriala.

avocado proprietati
avocado proprietati

Avocado poate proteja pielea, incetinind efectele imbatranirii; de asemenea mentine sanatatea parului, mucoaselor, glandelor sudoripare, nervilor, muschilor si maduvei oaselor. Cercetarile sugereaza ca avocado poate imbunatati fertilitatea la barbati, mentinand sanatatea spermei.

Avocado este un fruct excelent care furnizeaza vitamine si minerale esentiale cum ar fi vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamina E, vitaminele B1, B2, B3, B5, biotina, calciu, magneziu, zinc, sodiu etc. Aceste vitamine si minerale sunt esentiale pentru dezvoltarea generala a copilului.

Pe langa faptul ca este o sursa buna de vitamine si minerale, avocado este de asemenea, o buna sursa de grasimi nesaturate. Aceste grasimi sunt sanatoase pentru copii si sunt necesare pentru dezvoltarea creierului si a vederii. De asemenea avocado este usor de digerat chiar si pentru bebelusi. Varsta potrivita de introducere avocado la copii este de la 6-8 luni.

avocado la copii
avocado la copii

!!! Persoanele alergice la cauciucul natural (latex) pot fi alergice la avocado!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *