Banane rosii

Banane rosii

Zilele trecut am cumparat de la Carrefour niste banane rosii. Nu mai auzisem de ele si nici nu mai vazusem si am zis sa le incerc.

Bananele rosii sunt foarte populare in Asia, ele provin din India si din sudul Asiei. Se mai cultiva si in Australia, Noua Zeelanda, Mexic, Costa Rica si Africa de sud. Desi nu sunt foarte raspandite asa cum sunt bananele galbene ( sau bananele Cavendish ) ele au niste calitati in plus fata de acestea. In afara de coaja rosiatica si miezul de un galben mai inchis ele au si un gust diferit. Dupa prima muscatura iti dai seama ca mananci un fel de banane amestecate cu zmeura.

Bananele rosii sunt si superioare din punct de vedere nutritional. Ele stau foarte bine la nivelul de vitamina C si sunt o sursa importanta de beta caroten. Au mai mult potasiu decat bananele galbene si au un continut ridicat de fibre. O singura banana rosie acopera 16% din necesarul de fibre.

La Carrefour kilogramul era undeva la 20 de lei deci sunt mai scumpe decat bananele galbene dar eu zic ca merita incercate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *