Dieta RINA

Dieta RINA

Dieta RINA sau dieta de 90 de zile este probabil cea mai simpla dieta pe care o poti tine pentru ca ai foarte pune restrictii si poti manca proteine, carbohidrati si chiar dulciuri.

Ea a fost inventata de un sportiv american (cel putin asa scrie pe net) si a fost incercata de milioane de oameni cu rezultate uimitoare in unele cazuri.

Baza acestei diete consta in disocierea alimentelor iar pe parcursul celor 90 de zile acestea trebuie consumate dupa acest model:

Ziua 1 – Ziua proteinelor este ziua in care ai voie sa mananci carne, de preferat cat mai slaba: peste, pui, curcan. Aceasta nu trebuie prajita ci preparata la cuptor sau la abur.

Ziua 2 – Ziua legumelor in care poti manca la micul dejun cateva fructe dar pe parcursul zilei trebuie sa consumi legume proaspete sau preparate la abur sau cupor.

Ziua 3 – Ziua carbohidratilor in care poti consuma multe alimente care nu se gasesc in alte diete alimentare. Iti poti incepe ziua cu un mic dejun cu fructe dar pe parcursul zilei poti consuma paste cu sos de rosii, produse de patiserie, pizza cu legume sau ciocolata neagra. Toate acestea trebuie consumate in cantitati rezonabile. Evita toate alimentele prajite in ulei si incearca sa nu combini aceste alimente cu lactatele sau carnea.

Ziua 4 – Ziua vitaminelor este ziua care iti aduce un aport de energie considerabil prin asocierea fructelor si legumelor proaspete pe care le poti combina cu seminte sau fructe oleaginoase.

In Romania exista si mai multe grupuri pe Facebook in care te poti inscrie si afla mai multe detalii precum si pareri ale persoanelor care au urmat aceasta dieta. Grupul cel mai numeros il gasesti aici: https://www.facebook.com/groups/Slabeste.cu.Rina/

1 thought on “Dieta RINA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *