Proprietatile sfeclei rosii si uimitoarele beneficii pentru sanatate

Proprietatile sfeclei rosii si uimitoarele beneficii pentru sanatate

Sfecla roşie este o sursă naturală de zahăr, glutamină, conţine carbohidraţi, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C, PP şi B6. Cantitatea mare de potasiu şi acid folic ajută la reglarea pulsului şi a tensiunii arteriale. Sucul de sfeclă roşie este recomandat în maladii cum sunt hepatitele, tulburări circulatorii şi anemii.

Sfecla roşie este săracă în calorii, de aceea este recomandată în diete, oferind organismului suficiente substanţe care să prevină întărirea sistemului imunitar.
Sunt de preferat sfeclele mici şi de culoare foarte închisă.
S-a descoperit că sucul de sfeclă roşie are un efect miraculos asupra ficatului, elimină senzaţia de oboseală persistentă, distruge grăsimile depozitate şi ajută la o bună funcţionare a ficatului.

Este deosebit de eficientă în viroze, anemii, imunitate scăzută, nevroze, demineralizare, slăbiri a organismului, reglează funcţiile hepatice, fiind uşor digerabilă. Este contraindicată în diabet, având conţinut ridicat de zaharuri şi glutamină.
Consumată coaptă sau crudă, ca salată, cât şi sub formă de suc simplu sau în amestec cu alte ingrediente, sfecla roşie este un aliment extrem de nutritiv, având un puternic efect de energizare şi de remineralizare a organismului.

Sfecla roşie proaspătă are de două ori mai mult acid folic şi potasiu decât cea preparată.

O ceaşcă de suc de sfeclă roşie conţine 75 de calorii, 0,3 grame de grăsimi, 3,4 grame de fibre, 17 grame de carbohidraţi, 131 miligrame de sodiu, 136 miligrame de acid folic, 0,6 miligrame de mangan şi 519 miligrame de potasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *